Efter en nogenlunde varm vinter, så ser det ud til, at alt springer lidt tidligere ud i år.

De næste par dage skulle give ekstra varme, så pludselig springer det hele ud.

Pil er en af de klassiske kryddersnapse. Der findes rigtig mange forskellige arter af pil, men jeg laver altid min pilesnaps på gråpil. Du skal bruge de nye, tynde kviste og blade. Det giver snapsen en dejlig forårssmag og en mørk rødbrun farve.

3 MÅNEDER

1 halvt fyldt glas med

Pilekviste og blade, ca. 2-3 kviste a 10- 15 cm

1 flaske vodka, 70 cl

Skær pilekvistene i passende stykker, ca.10-15 cm. Lad bladene sidde på. Kom kviste og blade i henkogningsglasset og hæld vodka over. Sæt låg på, og lad blandingen trække i mindst 3 måneder. Si derefter kviste og blade fra.

 

Værd at vide…

Pil er tidligere blevet brugt til at dulme smerter, nedsætte feber og hæmme infektioner. Derudover skulle pil virke opkvikkende. Og så indeholder pil salicylsyre, som er det virksomme stof i hovedpinepiller.

 

God weekend, og del gerne opskriften.