En færdig snaps på 30 minutter?

Jeg har eksperimenteret med krydderiet safran, og andre spændende krydderier.
Jeg lavet denne Safransnaps som er en likør.

Mums, den smager godt.
Smagen er marcipanagtig, og smagen bliver ekstra god, når Safranlikøren nydes køleskabskold.

Ikke en billig snaps med de krydderier der skal bruges, men jeg syntes den er det værd.

Opskriften er følgende:

Safranlikør
4 gram tørrede enebær
4 gram kanel
0,5 gram safran
2 gram stjerneanis
2 gram koriander
½ muskatnød
1 stk. kryddernellike

Bland det hele i et glas, og tilsæt 70 cl. vodka.
Lad det hele trække 20 minutter
Ryst glasset 4 – 6 gange under trækningen

Filtrere herefter krydderier fra.

Lav en sukkeropløsning bestående af 2 dl vand og 270 gram sukker
Rør sukkeret ud i vandet mens du varmer det forsigtig op i en gryde.
Herefter sætter du din sukkeropløsning i køleskabet.
Når den er nedkølet, så blander du sukkeropløsningen i din snaps og ryster det godt.

Sæt den færdige snaps i køleskabet, og når den er kold, så kan nydes til desserter eller som en avec til kaffen.