Kryddersnaps - 50 opskrifter med planter, bær og rødder - NYHED

150,00 DKK
( 120,00 DKK )
200,00 DKK
Du sparer: 50,00 DKK

Denne bog er en almanak over kryddersnapseåret, hvor opskrifterne er inddelt efter de fire årstider.

Det gør det nemt  og overskueligt at følge med i, hvilke snapseurter der er sæson for på hvilket tid af året.

Bogen indeholder opskriftern med klassisk snapseurter som fx. porse, pil, slåen og enebær samt nye spændende opskrifter med bl.a. skovmærke, tranebær, rabarberrrod og hyben.

De fleste opskrifter er udtræk af kun en urt og et par enkelte opskrifter er med blandende ingredienser.

Alle er opskrifter, hvor du nemt selv kan gå ud og finde planterne.

Få også gode råd om valg af alkohol, fremstiling af essens, sødning og fortynding.

Under hver opskrift finder du en kort beskrivelse af snapseurten, dens kendetegn, indsamlingsteder, plukkesæson og en kort beskrivelse af snapseurtens naturmedicinske egenskab.

 

Bogen er skrevet af Niels Stærup i 2007, og har været udsolgt fra forlaget i mange år.

Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt & Ringhof og er trykt i 10 oplag

 

Lager: På lager

Kryddersnaps af Niels Stærup 50 opskrifter med planter, bær og rødder

Ligesom svampeplukkere, der pakker madkurven og bilen for at tage på svampejagt, tager mange kryddersnapsentusiaster ud i skoven, på stranden, på heden og i engområder for at samle ingredienser til snapsebrygningen.

Og der er god lejlighed for at komme ud i naturen året rundt.

For hver måned er der plukkesæson for nye planter og urter til snapsebrygningen.

Kryddersnaps er skrevet af en rigtig kryddersnapse- entusiast og er en almanak over kryddersnapseåret, hvor opskrifterne er inddelt efter, hvilken tid på året man kan plukke sine urter. Det gør det let at følge med i, hvornår man skal af sted for at plukke pil til sin pilesnaps, hvidtjørnblomster eller bær.

Under hver opskrift er der desuden en kort beskrivelse af de forskellige urter, og bogens format gør det let af have den med på tur. Kryddersnaps indeholder både opskrifter med klassiske snapseurter som porse, pil, slåen og enebær samt nye spændende opskrifter med bl.a. skovmærke, tranebær, rabarberrod og hyben.

De fleste af opskrifterne er baseret på udtræk af den enkelte urt, og et par enkelte opskrifter er med blandede ingredienser og krydderier.

Og så er der alle de gode råd om valg af alkohol, fremstilling af essens, sødning og fortynding … og som mange kryddersnapse-entusiaster vil vide, er mange af de planter, man laver kryddersnaps af, gamle lægeurter.

Et godt råd er derfor altid at slutte af med en pilsnaps oven på en snapseudskænking, for den er god mod tømmermænd.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: