Virksomhedsprofil
Natur, planter og kryddersnaps har altid fyldt meget i mit liv
Jeg er dybt fascineret af planternes historie, og synes det er spændende at kunne formidle den viden videre til andre interesserede.
Kineserne lavede deres første bog om lægeplanter for over 5.000 år siden.
En del af planterne kender vi stadigvæk brugen af – fx Morgenfrue
I dag lever vi i en verden, hvor det er vigtigt at kunne fortælle en historie, som samtidigt giver en noget med hjem. Vi lever lige nu med en trend, som har overskriften ”Back to basis” eller omskrevet til dansk ”tilbage til naturen og det kendte”.
Mange af planterne, der bruges til kryddersnaps, har en sjov og spændende lægehistorie, som lige nu er ved at gå i glemmebogen.
Et af mine mål er derfor at få samlet så mange af disse informationer som muligt, så de ikke bliver glemt for fremtiden.
Derfor er jeg ved at lære mine børnebørn, hvad man kan finde i naturen, og hvad det kan bruges til. Heldigvis synes de, at det er meget spændende at komme med i skoven og finde urter.
Er du fx klar over, at prikbladet perikon indeholder det samme som nutidens lykkepiller, porse er et godt middel mod myg, at rejnfan er godt mod hæmorider, at tranebær er godt mod blærebetændelse, at brombær er godt mod diarre og at guldblomme er et gammelt elskovsmiddel?
Da jeg var barn (født i 1959) fik jeg ikke muligheden for at få denne viden ind med modermælken.
Jeg lavede min første kryddersnaps, da jeg var ca. 14 år, og har stadigvæk lidt tilbage af min havtornsnaps, som ikke smager specielt godt efter alle disse år.
Efter over 30 år i den finansielle verden har jeg gjort snapsen til min levevej.
Vi er et ungt firma, men har 40 års erfaring indenfor brygning af kryddersnapse.
Jeg designer kryddersnapse til virksomheder i både Danmark og Sverige.
Jeg afholder snapseforedrag over hele Danmark og i det sydlige Sverige.
Endelig skriver jeg mange artikler til fagblade og hjemmesider, som ønsker at have de sidste nye snapseopskrifter til deres læsere.
Du kan se mere om hvilke produkter du kan købe hos os på webshoppen
Jeg laver også andre ting, som har med min interesse at gøre.
Jeg sidder bl.a. i bestyrelsen for Danske Madpublicister.
Danske Madpublicister er en forening for alle som beskæftiger sig med mad i danske medier. Vores overordnede formål er at arbejde for øget bevidsthed omkring fødevarer til glæde for den danske madkultur og livskvalitet.
I Danske Madpublicisters har medlemmerne en bred uddannelsesmæssig baggrund. Medlemmerne er bl.a. kokke, journalister, ernærings- og husholdningsøkonomer, diætister m.fl. Fælles for alle vores medlemmer er, at de formidler viden om mad, som i f.eks. madartikler i dagblade, opskrifter i ugeblade, kogebøger eller arbejder med mad gennem radio, TV eller Internettet.
Jeg vil se frem til at høre fra dig.